Dermapen

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van micro needling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te
vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. De Dermapen heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller.
De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Werking Dermapen (micro needling therapie)
De Dermapen maakt gebruik van vibrerende minuscule naaldjes die kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep onder in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

1) Versteviging van de huid + vermindering reliëf

De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u al na enkele behandelingen merken dat uw huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acne littekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

2) Vernieuwing van de huidcellen

Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen.
Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect.

3) Egalisering van de huidteint

Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden.

 

Indicaties Dermapen

 

Fijne lijntjes en rimpels
Verslapte huid
Vergrote poriën
Acne littekens
Pigmentstoornis
Zonbeschadiging
Littekens (letsel, operatie, brandwonden)
Grove huidstructuur Striae / striemen

Behandelfrequentie Dermapen

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken.
Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 á 6 behandelingen in kuurverband.
Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden.
Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.
(Lees onderaan het complete overzicht)

Dermapen behandeling

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum aangebracht op uw huid, waarna de Dermapen over uw huid bewogen wordt.
De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen.  
De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie.
Tijdens de intake wordt er nauwkeurig bepaalt wat uw huid nodig heeft en zullen dit tijdens het opstellen van het behandelplan met u bespreken.

Hoe reageert mijn huid op de Dermapen behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen.
Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk
voor de bovenste huidlaag. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Hoe vaak moet ik de DermaPen behandeling herhalen?

Fijne lijntjes & rimpels                                       gemiddeld 4-6 behandelingen elke 2 weken
Specifieke lijnen op de bovenlip                       gemiddeld 3 behandelingen elke 2 weken
Vergrote poriën                                                    gemiddeld 4-6 behandelingen elke 2 weken
Striae                                                                      gemiddeld 6 behandelingen elke 6 weken
Littekens (bijv. acné)                                          gemiddeld 4 behandelingen elke 6 weken